sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Nopea feikkifoccaccia

Foccaccian näköinen peltileipä valmistuu pikaisesti vaikka iltapalaksi. Jos halla ei ole vielä vienyt puutarhan rosmariinia, on leipä lähestulkoon aito.

FEIKKIFOCCACCIA pellillinen

4 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl vaaleaa siirappia tai sokeria
25 g hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
3 - 4 dl grahamjauhoja
3 - 4 dl vehnäjauhoja
tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja öljy. Vaivaa jauhot taikinan joukkoon vähitellen. Lisää kunnes taikina irtoaa hieman kulhon reunoista. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Vaivaa ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vartti, valuta päälle vähän oliiviöljyä, pistele leipään rosmariinia, ripottele hieman sormisuolaa ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Helppoa, nopeaa ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen