maanantai 28. joulukuuta 2015

Pikkupurtavaa välipäivien glögi-iltoihin

Maistuuko sinulle glögi vielä joulun jälkeenkin? Et ole yksin. Glögin seuraksi on mukava laittaa jotakin pientä purtavaa. Tuunasin joulutortuista miniversion, johon luumuhillon sijaan tein makean mantelisen täytteen omena-kanelimarmeladin kera. Idean sain torttutaikinapaketin kyljestä.


Näitä suupaloja nauttii mielellään, vaikka joulu ei olisi lähimaillakaan. Marmeladin voi vaihtaa vaikkapa tuoreisiin marjoihin kesäsesongin aikaan tai hedelmäsiivuihin milloin vain.


MINIJOULUTORTUT GLÖGIN SEURAKSI 32 kpl

4 torttutaikina- tai voitaikinalevyä

1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta

paistonkestävää omena-kanelimarmeladia

Sulata taikinalevyt ja leikkaa jokainen kahdeksaan osaan. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Voitele taikinaneliöt kevyesti. Sekoita sokeri ja mantelijauhe jäljelle jääneen kananmunan sekaan. Sekoita tahnaksi.


Lisää jokaisen taikinaneliön keskelle lusikallinen manteliseosta. Lusikoi hieman marmeladia manteliseoksen päälle. Paista leivoksia 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja ripottele päälle tomusokeria ja ripaus kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen