maanantai 29. kesäkuuta 2015

Love or hate -jäde

Smaken är som baken, den är delad. Tätä vanhaa sanontaa viljellään meillä jatkuvasti. Suomeksi sanottaisiin kai mieluummin, että makuasioista ei kannata kiistellä. Meillä ei tarvitse tykätä kaikista ruoista, mutta maistaa pitää. Poikkeus sääntöön ovat omituiset terveellisyysherkut, joita koekeittiöni tuottaa jatkuvalla syötöllä. Joskus kokeiluista hioutuu timantti, joka pääsee luottoherkkujen listalle ja saa blogissa tägin Terveellinen välipala. Tämä Love or hate -banaanijäätelö After Eight -hippusilla pääsi heittämällä sille listalle.

20150625_180524

Kuten vakilukijat ehkä muistavat, tapaan pakastaa ylikypsät banaanit. Pakastetut banaanit antavat makua ja rakennetta smoothieen ja ruokahävikki vähenee. Käytin jätskiin myös pari ruoanlaitosta yli jäänyttä kananmunanvalkuaista tuomaan proteiinia terveelliseen herkkuun.

20150625_175134

LOVE OR HATE -BANAANIJÄTSKI 9 kpl

2 kananmunan valkuaista
2 ylikypsää banaania pakkasesta
(1 rkl hunajaa tai muuta makeuttajaa - ei pakollinen)
5 After Eight -suklaata tai saman verran omaa lempisuklaatasi
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
9 tukevaa leivosvuokaa


Blendaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää kohmeiset banaaniviipaleet (ja hunaja). Käytä blenderiä, kunnes seos on sileää. Pilko After Eightit ja sekoita ne jäätelöön. Lusikoi jätski tukeviin leivosvuokiin. Siivilöi päälle hieman kaakaojauhetta ja siirrä jädet pakastimeen. Anna pakastua ainakin muutama tunti. Maltatko??

20150625_181447

Raikas minttu sopii hyvin rasvattoman banaanijäätelön mausteeksi. Tumma kaakao täydentää makuyhdistelmän. Näitä jätskejä voi popsia hyvillä mielin vaikka joka päivä. Annos on gluteeniton, kunhan tarkistat käyttämäsi suklaan gluteenittomuuden. Jos et voi käyttää kananmunaa, jätä valkuaiset pois ja lisää banaanin määrää.

20150625_181527

Säilö jäätelöleivokset pakastimeen suuressa pakasterasiassa tai pussissa. Meillä näitä riitti muutamaksi päiväksi minulle ja kuopukselle. Muu perhe haki kaupasta lisäainejätskejä, kun me nautimme terveellisiä herkkuja. Makunsa kullakin, se on ihan sallittua :)

20150625_180524

Ota oma herkkusi sulamaan varttia ennen herkkuhetkeä. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen