perjantai 26. syyskuuta 2014

Sporttaajan Mutti-soppa

Arkistoistani löytyy reseptikirja vuosien takaa, jossa on mahtava tomaattikeiton ohje. Sopan nimi on SLURPS-keitto. Pelkkä reseptin näkeminen nostaa joka kerta veden kielelle. Tässä tulee nyt sulkapalloilijoille ja muille sporttaajille tuunattu ohje, johon tehdään pohjaksi tomaattikeitto ja lisätään hiilareita tummilla makaroneilla sekä protskut broilerilla. Tomaatti on tietty Muttia, koska se on oikeasti laadukasta. Kiitos Henri Alénin, nyt minäkin sen tiedän.

Muttisoppa

SPORTTAAJAN MUTTI-SOPPA 8 annosta

700 g broilerfileitä naturel
2 sipulia
1 kokonainen valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 prk Mutti-tomaatteja (murskaa tai kokonaisia)
3 prk vettä
5 dl tummaa makaronia
3 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
mustapippuria
timjamia (tuoretta tai kuivattua)


Ota broilerit jääkaapista. Pilko sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää ensin sipulisilppu ja sen pehmettyä valkosipuliviipaleet.

Muttisoppa

Kun valkosipulitkin kuultavat kauniisti, lisää Muttit sekä kolme säilyketölkillistä vettä kattilaan. Lisää suola, sokeri ja valkoviinietikka. Jos sinulla ei ole valkoviinietikkaa, ei se ole maailmanloppu. Sitruuna ja jokin muu hapokas aine käy, hätätilassa voit korvata sokerin ja etikan vaikka appelsiinimehulla. Anna hautua noin vartin verran.

Muttisoppa

Kun broileri on lämmennyt huoneenlämmössä puolisen tuntia, kuumenna valurautapannu savuavan kuumaksi. Paista fileet kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Ei haittaa, jos ne jäävät hieman raaoiksi, sillä ne kypsyvät kyllä kuumassa keitossa valmiiksi asti. Mausta valmiiksi paistetut broiskut suolalla ja rouhi myllystä mustapippuria päälle.

Muttisoppa

Lisää makaronit keiton sekaan ja keitä vielä ohjeen mukainen aika. Riivi timjaminlehdet mukaan soppaan. Lopuksi viipaloi broilerit ja lisää ne keittoon. Hauduttele vielä kannen alla hetkinen ja tarjoile sitten paahdetun ruisleivän sekä creme fraichen kera. Näillä eväillä jaksaa kyllä sportata. Ja jos on sattunut syysflunssa iskemään, lämmittää keitto mukavasti oloa. Valkosipulin hehku avaa nenän ja hätistää pöpöjä pois kropasta.

Muttisoppa

Nautitaan syksyn sävyistä ja takkatulista ja kaivetaan villasukat pikkuhiljaa kaapin perukoilta käyttöön.

Fireplace

3 kommenttia:

  1. Mä muistan SLURPS-keiton! Sun tekemänä se tosiaan oli slurps, mutta kun pyysi reseptin ja jätin valkosipulin pois, niin se oli vähemmän slurpsia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee :) Nythän voisit testata uudelleen, joko tuunakkeilla tai ilman. Ilman pastaahan keitto on hyvin vähähiilarinen. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Jestas, tää oli hyvää! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen