maanantai 2. marraskuuta 2015

Kokkisodassa poikani ja Gordon Ramsay

Kauppalehti Optiossa on hauska palsta, jossa esitellään keittokirjan annos ja kotitekoinen versio siitä. Voisin sanoa, että melko harvoin kotikokki pääsee stailatun kirja-annoksen kanssa tasoihin. Nyt on kuitenkin itse Mr. Hell's Kitchen, Gordon Ramsay kohdannut vertaisensa. Tadaa, minun onnekseni hän asuu meillä!

20150913_164309

Pojken Blå taikoi Kokkauksen taito -keittokirjan ohjeen mukaan täyteläisiä suklaaleivonnaisia, jotka kirjassa näyttävät tältä:
20150913_164404

ja meidän mestarileipurin tekemänä tältä:
20150912_193552

Onnistuneen ulkoasun lisäksi leivokset maistuivat taivaallisen hyviltä.

GORDON RAMSAYN PÄHKINÄISET MINISUKLAAPIIRAKAT 10 piirakkaa, alkuperäinen ohje Ramsayn kirjasta Kokkauksen taito

400 g tummaa suklaata
8 rkl kuohukermaa
60 g voita
2 rkl sokeria

Makea taikina
125 g voita
90 g sokeria
1 kananmuna
250 g vehnäjauhoja

Karamellisoitu pähkinämurska
150 g sokeria
100 g suolapähkinöitä

Suklaatäytteeseen riitti hyvin puolet ohjeen määrästä, 200 g tummaa suklaata. Samaten pähkinämurskan määrää leipurimme vähensi hieman.

Valmista taikina ensin. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja viimeiseksi jauhot. Painele taikina pieniin vuokiin ja laita ne jääkaappiin. Paista pohjia 190-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

Valmista pähkinäkaramelli. Kuumenna sokeria kuivalla paistinpannulla, kunnes se sulaa. Älä päästä palamaan. Lisää pähkinämurska sulaan sokeriin ja sekoita. Kaada seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hieman ja murskaa sen jälkeen veitsellä.

Valmista suklaatahna. Sulata sokeri, suklaa ja voi vesihauteessa, lisää kerma. Sekoita tasaiseksi.

20150912_193438

Lusikoi suklaamassa taikinakuoriin ja lisää pähkinämurskaa päälle koristeeksi. Pikkukupponen täyteläistä espressoa kruunaa makunautinnon. Näin marraskuun alettua hiipii joulu vääjäämättä mieleen. Miltäpä kuulostaisi, jos lisäisi taikinakuoreen ripauksen kardemummaa ja appelsiininkuorta ja pähkinämurskaan hippusen kanelia? Saattaisi hyvinkin sopia jouluiseen herkkupöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen