Kauppalehti Optiossa on hauska palsta, jossa esitellään keittokirjan annos ja kotitekoinen versio siitä. Voisin sanoa, että melko harvoin kotikokki pääsee stailatun kirja-annoksen kanssa tasoihin. Nyt on kuitenkin itse Mr. Hell's Kitchen, Gordon Ramsay kohdannut vertaisensa. Tadaa, minun onnekseni hän asuu meillä!
Pojken Blå taikoi Kokkauksen taito -keittokirjan ohjeen mukaan täyteläisiä suklaaleivonnaisia, jotka kirjassa näyttävät tältä:
ja meidän mestarileipurin tekemänä tältä:
Onnistuneen ulkoasun lisäksi leivokset maistuivat taivaallisen hyviltä.
GORDON RAMSAYN PÄHKINÄISET MINISUKLAAPIIRAKAT 10 piirakkaa, alkuperäinen ohje Ramsayn kirjasta Kokkauksen taito
400 g tummaa suklaata
8 rkl kuohukermaa
60 g voita
2 rkl sokeria
Makea taikina
125 g voita
90 g sokeria
1 kananmuna
250 g vehnäjauhoja
Karamellisoitu pähkinämurska
150 g sokeria
100 g suolapähkinöitä
Suklaatäytteeseen riitti hyvin puolet ohjeen määrästä, 200 g tummaa suklaata. Samaten pähkinämurskan määrää leipurimme vähensi hieman.
Valmista taikina ensin. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja viimeiseksi jauhot. Painele taikina pieniin vuokiin ja laita ne jääkaappiin. Paista pohjia 190-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
Valmista pähkinäkaramelli. Kuumenna sokeria kuivalla paistinpannulla, kunnes se sulaa. Älä päästä palamaan. Lisää pähkinämurska sulaan sokeriin ja sekoita. Kaada seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hieman ja murskaa sen jälkeen veitsellä.
Valmista suklaatahna. Sulata sokeri, suklaa ja voi vesihauteessa, lisää kerma. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi suklaamassa taikinakuoriin ja lisää pähkinämurskaa päälle koristeeksi. Pikkukupponen täyteläistä espressoa kruunaa makunautinnon. Näin marraskuun alettua hiipii joulu vääjäämättä mieleen. Miltäpä kuulostaisi, jos lisäisi taikinakuoreen ripauksen kardemummaa ja appelsiininkuorta ja pähkinämurskaan hippusen kanelia? Saattaisi hyvinkin sopia jouluiseen herkkupöytään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen