lauantai 16. elokuuta 2014

Ai mihinkö käyttäisi kesäkurpitsaa?

Suomi elää parhaillaan kesäkurpitsa-aikaa. Sadonkorjuu on vauhdissa monissa kotipuutarhoissa ja kauppojenkin vihannestiskit pursuilevat kaiken kokoisia kesäkurpitsoja. Nyt niitä kannattaa ostaakin, sillä ne ovat edullisia vaikka eivät mitään pakotetuotteita olekaan...

Blogin tilastojen mukaan KOSKENLASKIJAN KESÄKURPITSAKEITTO on noussut ylivoimaiseksi ykköseksi google-hauissa, jotka ovat johtaneet Bad Mama's Kitcheniin.

Zucchini
Bad Maman pikkupuutarhan tuotoksia

Ajattelin tänään jakaa oman versioni alunperin Valion julkaisemasta mainiosta laatikkoruoasta. Käytin siihen kaupan vihreitä kurpitsoja, koska oman pihan keltaiset hupenivat jo hilloon, jonka ohjeen löydät TÄÄLTÄ.

Zucchini

Mutta sitten tämän päivän ohjeeseen:

Zucchinilåda

KOSKENLASKIJAN KESÄKURPITSAVUOKA 8 annosta


n. 700 g kesäkurpitsaa
3 isoa tomaattia
varsisellerin varsi (jätä pois, jos et tykkää)
muutama pieni tai yksi iso sipuli
2 valkosipulin kynttä (jätä pois, jos et tykkää)
2,5 dl tummaa riisiä
1 ptk Koskenlaskijaa (mielellään Voimakasta)
1 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 tl kuivattua basilikaa
suolaa
pippuria
1 pkt pekonia (n. 170 g)

Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatit. Poista tomaateista kannat. Ne on helppo irrottaa viiltämällä vinosti kannan molemmin puolin. Silppua valkosipuli ja sipuli. Pilko varsiselleri, jos haluat lisätä sitä ruokaan. Jotkut saavat siitä allergiaoireita ja joillekin se aiheuttaa vatsan turpoamista, joten jos kokkaat vieraille, on ehkä turvallisinta jättää selleri pois.

Veggies

Kaada riisi ja vihannekset uunivuokaan. Kuutioi Koskenlaskija ja pyörittele kuutiot muiden ainesten sekaan. Mausta makusi mukaan. Sekoita kerma ja maito ja lisää ne vuokaan.

ZL

Paista ruokaa puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa. Lisää sen jälkeen puolitetut pekonisiivut laatikon päälle.

Zucchinilåda

Paista laatikkoa vielä noin 20 minuuttia, kunnes pekonisiivut ovat hieman ruskistuneet.

Zucchinilåda

Lopputulos ei ole kovin kaunis, mutta maku on mainio. Kasvisten syöntiä on helppo lisätä tällaisten laatikkoruokien muodossa. Tähänkin laatikkoon upposi kasviksia kokonainen kilo, jollei enemmänkin.

Kaikki Bad Mama's Kitchenin kesäkurpitsaohjeet löytyvät TÄÄLTÄ.

Tähän loppuun vielä kuva oman pihan kaunottarista:
Zucchini

Iloa arkeen ja pieniä nautintoja vapaapäiviin! Sillä reseptillä pärjäilemme sitten syksyn pimeissäkin. Hyvää viikonloppua ihan jokaiselle!

4 kommenttia:

  1. Tämä resepti tuli kuin tilauksesta. Taidan tehdä huomenna 😊

    VastaaPoista
  2. Oivallisen näköinen resepti, mutta pitääkö riisit keittää etukäteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hyvä tarkennus, kiitos siitä!

      Riisiä ei tarvitse keittää etukäteen. Se muhii kypsäksi oikein hyvin paistamisen aikana. Helppoa, eikö totta :)

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen