Juhlitaanko teillä tänä keväänä? Valmistujaisjuhlien herkkupöydän suunnittelu on varmaankin monessa keittiössä jo käynnissä. Sävelsin tämän makean herkun Vapun tienoon juhliin, mutta helppotekoisena ja herkullisena sopii myös kevään ja kesän juhlien kattauksiin. Leivo kerralla koko pellillinen. Siitä riittää makeita paloja ainakin tusinalle herkkusuita.
RAPEAT HERKKUPALAT pellillinen
1 pkt Sunnuntai-murotaikinaa (siis valmis pakastetaikina)
1/2 pkt paistonkestävää omenamarmeladia
kourallinen Omar-karkkeja
n. 50 g tummaa suklaata
kourallinen paahdettuja, suolattuja cashew-pähkinöitä
1/2 päärynä
Anna pakastetaikinan sulaa puolisen tuntia huoneen lämmössä.
Kauli taikina uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä. Levitä ohut kerros omenamarmeladia taikinan päälle.
Pilko Omarit, suklaa ja pähkinät rouheiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa puolikas päärynä pieniksi kuutioiksi.
Ripottele kaikki ainekset taikinalevyn päälle. Painele niitä kevyesti kaulimella, ei kuitenkaan niin että taikinalevy rikkoutuu.
Laita koko komeus 200-asteiseen uuniin ja paista noin 20 minuuttia.
Leikkaa hieman jäähtyneestä levystä haluamiasi muotoja, ruutuja, suorakaiteita tai vaikka piparimuotilla sydämiä. Voit valmistaa leivonnaisen jo juhlia edeltävänä päivänä. Jos se menettää rapeutensa, voit käyttää sen kuumassa uunissa n. 5 minuuttia, jolloin taikinapohja rapeutuu uudelleen.
Tämä leivonnainen maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Lastenjuhlissa tällaisen makean "herkkupizzan" valmistaminen kävisi myös ohjelmanumerosta. Pienetkin lapset selviytyvät "pizzan" täyttämisestä leikiten.
Ååh det där bör nog testas tillsammans med boysen!
VastaaPoistaJag är säker på att boysen gillar. Glad morsdag!
Poista