torstai 17. huhtikuuta 2014
Pääsiäislammasta kevyemmin - vihreää parsaa ja lampaan karetta
Täydellisen roseepaistettu lampaan kare kruunaa pääsiäisen aterian. Perinteinen lampaanviulu on aina pääsiäisen kuningas, mutta kevyempää vaihtoehtoa etsivälle sopii salaatti, joka kruunataan lampaan kyljyksillä ja tuoreella parsalla.
VIHREÄÄ PARSAA JA PAAHDETTUA LAMPAAN KARETTA SALAATTIPEDILLÄ viidelle
n. 700 g lampaan karetta
2-3 nippua vihreää parsaa
1 pussi Lempi-salaattia
1 ruukku romaine-salaattia
2 päärynää
100 g Aura-juustoa
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä
rasiallinen pisaratomaatteja tai muita pieniä tomaatteja
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Ota lammas lämpenemään ainakin puoli tuntia ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa salaattiainekset. Kuori parsat ja keitä niitä kymmenisen minuuttia.
Ruoanlaittoviiniksi sopii Leth Duett
Paista lampaan kareen pinnat kiinni tosi kuumalla pannulla. Paista sitten lihaa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on sisältä kauniin roosan väristä. Pintamausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Tee salaattipeti ohjeessa mainituista aineksista.
Leikkaa lampaan kare kyljyksiksi. Asettele keitetyt ja suolalla maustetut parsat kauniisti vadille.
Vadeilta jokainen ruokailija voi koota makunsa mukaisen salaattiannoksen. Voin kyllä vakuuttaa, että vadit tyhjenevät pikavauhtia. Hyvää pääsiäistä teille kaikille!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanan mehevän näköistä lammasta! :)
VastaaPoistaKiitos ssiiri! Ihanan mehevää se olikin :)
Poista