Google-haku Gluteeniton suklaakakku antoi vaatimattomat 287 000 hakutulosta. Klikkailin aikani ja löysin muutamasta ohjeesta mielenkiintoisen raaka-aineen: kikherneet. Kikherneet ovat suurta herkkuani, joten päätin säveltää löytämiäni ohjeita mukaillen taikinan, josta syntyisi sekä mutakakku-tyyppinen herkku että muffinsseja.
Tästä annoksesta tuli piirakkavuoallinen ja 12 muffinssia
GLUTEENITON SUKLAAKAKKUTAIKINA
500 g keitettyjä kikherneitä (säilyke tai itse keitetty)
4 kananmunaa
150 g voita
200 g tummaa suklaata (tarkista, ettei sisällä vehnää, jos haluat täysin gluteenittoman)
2 rkl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria maun mukaan)
0,5 dl espressoa tai muuta vahvaa kahvia
100 g perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Huuhtele kikherneet ja valuta ne lävikössä. Laita ne blenderin kannuun. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Siirrä massa taikinakulhoon. Valmista espresso ja kaada se blenderin kannuun. Pyöräytä muutama kerta niin saat kaiken kikhernetahnan talteen. Kaada kahvi taikinakulhoon ja lisää vaniljauute.
Sulata voi mikroaaltouunissa. Paloittele suklaa voisulan sekaan. Se sulaa voin lämmössä hyvin. Lisää voi-suklaaseos kikhernemassaan.
Sekoita perunajauho ja leivinjauhe toisiinsa. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja muffinssivuokiin.
Paista noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Kakku saa jäädä keskeltä hieman raa'aksi, jolloin se muistuttaa mutakakkua. Muffinssit kohoavat hyvin ja niistä tulee tosi mehukkaita.
Tämä gluteeniton kokeilu onnistui mielestäni hyvin. Kikherneistä tulee leivonnaisiin mukavan pähkinäinen ja rouhea suutuntuma. Fazerin 47 % kaakaota sisältävä tumma suklaa sopii taikinaan oikein hienosti. Tuoteselosteessa mainitaan, että se saattaa sisältää jäämiä siitä sun tästä, mm. vehnästä, mikä tiedoksi keliaakikoille.
Nyt käy matka kohti Ruskeasuon palloiluhallia ja sulkapallon alle 15-vuotiaiden SM-kisojen iltapelejä. Hyvää viikonloppua teille, hyvät ystävät!
Innostava resepti! Ja tervetullut pähkinäallergiselle! Kikhernekakkua olen kokeillut Appelsiineja ja hunajaa -blogin Jaelin ihanalla ohjeella ja olen kovasti tykännyt, vaikka siihen kuuluu vaivalloinen kikherneiden "riisuminen", joka on kyllä ollut vaivan väärtti. Suklainen versiosi menee ilman muuta kokeiluun kaltaiseni suklaafriikin keittiössä!
VastaaPoistaTerv. Suometar