sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Pikaruokaa - Chorizo-salaatti

Ruokaisat salaatit ovat huippujuttu - helppoja ja nopeita. Tämän Chorizo-kikherne -salaatin ohje on alunperin Olive-nimisen brittiläisen ruokalehden sivuilta. Kuten usein käy, lisäilin vähän raaka-aineita ohjeen ulkopuolelta ja hyvää tuli. Valmistamiseen kului 30 min ja salaatti riitti viidelle.

Chorizo-salaatti

2 pkt Saariosten Chorizo-raakamakkaroita
1 purkki kikherneitä
5 tomaattia
1/2 kurkku
muutama sipulinvarsi tai nippu ruohosipulia
2 syöntikypsää avocadoa
erilaisia salaatteja (käytin jäävuorisalaattia ja Lollo Rossoa)
mustapippuria,
suolaa/sormisuolaa
tilkka sesamöljyä (tai oliiviöljyä)
tilkka mehua tuoreesta limestä tai sitruunasta

Chorizo-salaattikollaasi

Paista makkarat ohjeen mukaan. Pilko sillä aikaa kasvikset. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita sipulinvarret ja kikherneet. Pirskottele hieman öljyä päälle. Lisää muut kasvikset, avocado viimeisenä. Mausta avocadot mielellään sormisuolalla. Purista hieman sitrusmehua avocadojen päälle.

Kun makkarat ovat kypsiä, leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Pyörittele palaset vielä kuumalla pannulla. Kaada makkaranpalat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Kaada makkarat salaattiin ja sekoita varovasti. Ja sitten syömään!

20130719_164424

1 kommentti:

  1. Tästä voisikin tulla oma suosikkisalaatti - kokeiluun heti viikonloppuna! Näitä chorizo makkaroita jo maistettu aiemmin, mutta en ole osannut salaattiin yhdistää. Kiitos taas hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen