sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Salaatti saksalaiseen tapaan

Yhdessä kokkaaminen on mukavaa. Vierailta voi oppia uusia konsteja, kuten minä opin saksalaiselta ystävältä Danielalta. Hän valmisti salaatin aivan eri tavalla kuin mitä minulla on ollut tapana. Ja miten fiksusti hän sen tekikään.

SALAATTI YLÖSALAISIN

Ylösalaisin-salaatin idea on valmistaa salaatinkastike suoraan salaattiastian pohjalle. Kastikkeen päälle ladotaan salaatinlehdet ja sitten kerroksittain muut ainekset. Salaatti tuodaan tarjolle ja käännellään valmiiksi vasta juuri ennen tarjoilua. Näin kastiketta on juuri sopiva määrä ja salaatinlehdet ovat rapeita ja herkullisella kastikkeella maustuneita.

SALAATTI YLÖSALAISIN viidelle

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kaunista vähällä vaivalla

Pienenpieni sydämenmuotoinen piparkakkumuotti tipahti leivontatarvelaatikosta, kun etsin sieltä muffinssivuokia. Siitä sain idean valmistaa raikkaita vartaita kesäisten juomien koristeeksi.


20150704_153604

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Heinäkuun juhliin valkosuklaa-kirsikat

Kauniita ja arvokkaan näköisiä, eikö vain? Innoitusta reseptin kehittelyyn sain Kulinaarimuruja-blogin heinäkuun ruokahaasteesta, jonka aiheena tällä kertaa on kirsikka. Tämä ruokahaastekisa on pyörinyt joka kuukausi jo vuodesta 2007 saakka. Bad Mama's Kitchen osallistuu haasteeseen nyt ensimmäistä kertaa. Wish me luck!

Kirsikat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Popsin niitä joka kesä litrakaupalla ihan sellaisenaan. Nyt halusin kehittää simppelin reseptin, jossa kirsikka säilyttää tuoreen raikkautensa. Se sai makuparikseen makean valkosuklaan, joka sopii kirsikan kaveriksi niin makunsa kuin värinsäkin puolesta. Hieman lisäulottuvuutta, rapeutta ja paahteista aromia tuomaan valmistin paahdetun valkosuklaamurun. Yhdistelmä osoittautui erittäin onnistuneeksi ja lopputulos on niin kaunis kuin herkullinenkin.

Valkosuklaakirsikoita voi tarjota kahvin tai makean jälkiruokaviinin kera hyvän aterian jälkkäriksi. Niillä voi myös koristella nyt niin muodikkaan naked caken tai ihan perinteisen täytekakun. Mielikuvituksen käyttö on aina suotavaa. Kerrothan kommenttiboksiin tai blogin Facebook-sivulle oman vinkkisi. Tykkää samalla blogin Facebook-sivusta TÄÄLLÄ. Jokaisesta peukutuksesta kokki tulee vieläkin paremmalle tuulelle :)

Tarvitset litran verran maukkaita ja kypsiä kirsikoita, joissa on varsi jäljellä. Siitä riittää muutama myös sellaisenaan popsittavaksi. Huuhtele kirsikat, valuta ne hyvin ja siirrä avoimessa astiassa jääkaappiin viilenemään. Pilko noin 60 grammaa valkosuklaata uunipellille. Paahda viitisen minuuttia 175-asteisessa uunissa. Vahdi, ettei suklaa pala. Se käy tosi nopeasti, joten ole tarkkana. Jäähdytä ja rouhi pieneksi terävällä veitsellä. Siirrä muru pieneen kulhoon.

Sulata seuraavaksi noin 100 grammaa valkosuklaata mikronkestävässä astiassa mikrouunissa. Käytä uunia 15 sekuntia kerralla ja tarkista, onko suklaa sulanut. Kaada sula valkosuklaa pieneen lämmitettyyn kuppiin. Dippaa kylmiä ja kuivia kirsikoita valkosuklaaseen.


Pyörittele valkosuklaassa dipattuja kirsikoita varovasti valkosuklaamurussa ja nosta ne sitten jähmettymään leivinpaperin päälle jääkaappiin.


Nosta kirsikat tarjolle kauniille vadille tai säilytä seuraavaan päivään kannellisessa rasiassa jääkaapissa.




On aina jännittävää kehitellä uusia reseptejä. Erityisen jännäksi asian tekee tällaiseen blogihaasteeseen osallistuminen. Toivotattehan minulle onnea kisaan, rakkaat lukijat. Kulinaarimuruja-blogin ruokahaastehistoriaan pääset TÄSTÄ.

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Oivaa retroruokaa - tonnikalapihvit

Mehukkaat tonnikalapihvit ovat oivaa lomaruokaa. Ainekset ovat luontaisesti gluteenittomia, hyvin säilyviä, edullisia ja maistuvia. Pihvit valmistuvat käden käänteessä kesätouhujen lomassa. Lisukkeeksi käy melkein mikä vain kesäinen, keitetyt perunat, salaatti tai kuten meidän lounaallamme, pastasalaatti. Joko muuten olet tutustunut Bad Mama's Kitchenin Facebook-sivuun? Julkaisen siellä aika-ajoin extra-materiaalia, joten jos haluat seurata kaikkia postauksiani, käy se kätevästi TYKKÄÄMÄLLÄ SIVUSTA TÄÄLLÄ.


MEHEVÄT TONNIKALAPIHVIT noin 15 kpl

3 purkkia tonnikalaa
1,5 dl mantelijauhetta
1 dl vettä
2 kananmunaa
ripaus cayennepippuria
1 tl meiramia
1 tl chilijauhetta
2 tl makeaa chilikastiketta
mustapippuria myllystä
suolaa, jos tarpeen lisätä
1-2 kevätsipulia varsineen
paistamiseen oliiviöljyä